Danskurser

Från vårterminen 2021 startar kulturskolan ämneskurs i dans! 

Testa på och fördjupa dig i olika dansstilar, utveckla din rörelseförmåga, musikalitet och sceniska uttryck. Vi kommer att prova på flera olika tekniker samt kreativt skapande. Kursen är anpassad efter åldersgrupp och nivå, och är lämplig såväl för nybörjare som för elever med tidigare erfarenhet av dans. Lärare är Angelika Morey Strömberg, nyutbildad med examen från Balettakademin i Stockholm. 

Undervisningen sker i Långsjöhallen i en lokal specialanpassad för dans, utrustad med speglar och en fast ljudanläggning. Det finns även tillgång till omklädningsrum med dusch. 

Genom rörelse och dansglädje testar vi på olika dansstilar på ett lekfullt och roligt sätt. Vi jobbar med rytmik, koreografi, musikalitet, danslek, balans, koordination och improvisation. Med en variation av musik provar vi på rörelsekvalitéer från balett, hiphop, modern/nutida dans och jazzdans. 

Vi testar på teknik och uttryck från flera olika dansstilar, såsom hiphop, jazz och modern/nutida dans, och bekantar oss med stilarnas bakgrund och historia. Eleverna får vara med och påverka kursens innehåll och upplägg. Vi utvecklar rörelsekvalitet, styrka, koordination, musikalitet och eget uttryck genom koreografi, improvisation och kreativt skapande. .

Vi provar på och fördjupar oss i olika danstekniker och dansstilar samt får en ökad förståelse om stilarnas bakgrund och historia. Eleverna får vara med och påverka kursens innehåll och upplägg. Vi utvecklar rörelsekvalitet, styrka, koordination, musikalitet, scennärvaro och eget uttryck genom koreografi, improvisation och kreativt skapande. 

Terminsavgift: 800 kr

Plats: Spegelsalen  Långsjöhallen, Ängsvägen 4, 762 31 Rimbo

För frågor och information: Epostangelika.kultur@gmail.com  Mobil: 070-773 28 16

Du är välkommen att anmäla dig via länken här nedanför – ange Dans i rutan ”Annan kurs”